NIEUWS

Juney start samenwerking met Woord en Daad

03 april 2020

0

REDACTIE

Deze zomer start Juney een bijzondere samenwerking met ontwikkelingsorganisatie Woord en Daad en Waterschap Zuiderzeeland. Vijf jaar lang gaan we vijf boeren rond de Awash Rivier volgen en hun verhalen optekenen. Woord en Daad wil en Waterschap Zuiderzeeland willen hiermee de progressie van hun unieke project rond de rivier vastleggen.

Samen met zowel Nederlandse als lokale Ethiopische partijen start een uniek project rond de Ethiopische Awash Rivier. Het water in deze belangrijke rivier is de afgelopen jaren enorm vervuild. Bovendien halen grote bedrijven veel water uit de rivier weg, zodat er minder overblijft voor boeren en bedrijven die verderop de rivier gelegen zijn.vijf jaar lang gaan we boeren rond

de Awash volgen


Juney interviewt de komende tijd zo’n dertig boeren rond de Awash Rivier. Vijf van hen gaan we de komende jaren volgen om te zien hoe hun leven zich ontwikkeld. Woord en Daad hoopt deze vijf boeren de komende jaren te gaan helpen aan schoon, veilig en vooral ook genoeg drinkwater.

Juney verheugt zich op de samenwerking met Woord en Daad en Waterschap Zuiderzeeland. Jilke Tanis: “De Awash Rivier stroomt door interessante en belangrijke delen van Ethiopie en is een levensader voor miljoenen mensen. Mooi dat we de verhalen van een aantal van hen mogen vastleggen.”


Lees meer

Juney start vijfjarige samenwerking met Woord en Daad

Deze zomer start Juney een vijf-jarige samenwerking met ontwikkelingsorganisatie Woord en Daad en Waterschap Zuiderzeeland.

One of the guys - column voor het blad Werelddelen

"Daarom kreeg ik zo’n dikke glimlach van dat ‘mister Jolki’, die ene morgen."

Red de ezel

Dagelijks worden in Afrika duizenden ezels van hun huid beroofd en in een zeecontainer naar China gestuurd.

sprinkhanenplaag Ethiopiê
Overal sprinkhanen

Naast Corona zorgen miljoenen sprinkhanen voor een ongekende ramp in Ethiopië.

Deze 12 items zijn onmisbaar op reis

Een stekkerdoos en de app maps.me. 12 handige items die onnmisbaar zijn als Juney reist.

Serie stedelijke vluchtelingen

In Addis Abeba wonen miljoenen vluchtelingen uit de buurlanden van Ethiopie. Voor ZOA tekenden we hun verhalen op.

Red de ezel

Dagelijks worden in Afrika duizenden ezels van hun huid beroofd en in een zeecontainer naar China gestuurd.

sprinkhanenplaag Ethiopiê
Overal sprinkhanen

Naast Corona zorgen miljoenen sprinkhanen voor een ongekende ramp in Ethiopië.

thin
nl_NLDutch
nl_NLDutch

My Shopping Cart

Recente projecten