NIEUWS

Naar Afrika?

Deze grenzen zijn nu open

De meeste Afrikaanse landen sloten hun grenzen om de impact van de Corona-crisis te beperken. Juney zette op een rijtje welke landen je als Nederlandse toerist kunt bezoeken.

06 aug 2020

Jilke Tanis

Eigenaar Juney

De Nederlandse overheid wil dat reizigers uit risicogebieden bij aankomst in Nederland twee weken in quarantaine gaan. Hoe zit dat andersom? Juney zette op een rijtje welke Afrikaanse landen je zonder veel moeite binnenkomt en welke bestemmingen je voorlopig maar even beter links kunt laten liggen.

Net als veel Europese landen, gooiden veel Afrikaanse landen begin dit jaar hun grenzen en vliegvelden dicht. Veel landen waren van de een op andere dag volledig ontoegankelijk voor reizigers, andere landen lieten mondjesmaat toeristen of eigen staatsburgers binnen. Wie pech had, kwam niet meer in Nederland of moest eindeloos wachten om terug te keren naar huis. Hoewel veel Nederlanders inmiddels wel een beetje klaar zijn met de restricties en graag weer op pad gaan, zijn de meeste Afrikaanse landen nog altijd ontoegankelijk voor ons. Landen die wel of gedeeltelijk open zijn, eisen bij aankomst vaak een bewijs dat je als reiziger geen Covid-19 hebt. Voor sommige landen is zo'n document genoeg om je door te laten reizen, andere landen eisen dat toeristen een aantal dagen of weken in quarantaine gaan - al dan niet in een hotel van de overheid.

De restricties voor Nederlanders zijn anders dan die voor bijvoorbeeld Amerikanen


Online is er veel informatie te vinden over de restricties per land, niet elke website is echter accuraat of actueel. Net als in Europa, veranderen de regels regelmatig en volgens wijzigingen elkaar op. De website van Ethiopian Airlines geeft veel informatie en ook bijvoorbeeld cdc.gov is een goede bron.

Lees ook deze websites zorgvuldig, want de restricties die voor Amerikanen, Chinezen of bijvoorbeeld Russen gelden zijn soms weer anders dan die voor Nederlanders. Veel landen zien Nederland als een risicogebied, al laat bijvoorbeeld Tunesië Nederlanders sinds kort wel weer binnen. Op dit moment is Egypte het enige Afrikaanse land waar je zonder extra voorbereidingen naartoe kunt reizen. Dit land eist dus geen PCR-test bij aankomst en eveneens hoef je als reiziger naar dit land niet verplicht in quarantaine.

Lees meer

Ethiopië kan wel wat bomen gebruiken

Juney reisde naar Gambella voor een reportage over een uniek bomenplantproject.

One of the guys - column voor het blad Werelddelen

"Daarom kreeg ik zo’n dikke glimlach van dat ‘mister Jolki’, die ene morgen."

Red de ezel

Dagelijks worden in Afrika duizenden ezels van hun huid beroofd en in een zeecontainer naar China gestuurd.

sprinkhanenplaag Ethiopiê
Overal sprinkhanen

Naast Corona zorgen miljoenen sprinkhanen voor een ongekende ramp in Ethiopië.

Deze 12 items zijn onmisbaar op reis

Een stekkerdoos en de app maps.me. 12 handige items die onnmisbaar zijn als Juney reist.

Serie stedelijke vluchtelingen

In Addis Abeba wonen miljoenen vluchtelingen uit de buurlanden van Ethiopie. Voor ZOA tekenden we hun verhalen op.

Juney start vijfjarige samenwerking met Woord en Daad

Deze zomer start Juney een vijf-jarige samenwerking met ontwikkelingsorganisatie Woord en Daad en Waterschap Zuiderzeeland.

sprinkhanenplaag Ethiopiê
Overal sprinkhanen

Naast Corona zorgen miljoenen sprinkhanen voor een ongekende ramp in Ethiopië.

thin
nl_NLDutch
nl_NLDutch

My Shopping Cart

Recente projecten